Hervorming rechtsbijstandsverzekering geeft extra belastingvoordeel

Hervorming rechtsbijstandsverzekering geeft extra belastingvoordeel

Wie vanaf 1 oktober een rechtsbijstandsverzekering afsluit, maakt aanspraak op een belastingvermindering. Op deze manier wil de minister de verzekering promoten bij het brede publiek. Het voordeel kan oplopen tot 124 euro, zo schreef Het Nieuwsblad op 21 juli 2019.

 

Wat is een rechtsbijstandsverzekering?
Wanneer u door een bepaalde gebeurtenis schade lijdt of veroorzaakt, beschermt een rechtsbijstandverzekering u met juridische bijstand. U kan altijd vrijblijvend informatie inwinnen over uw rechten, zelfs wanneer er nog geen formeel, juridisch geschil bestaat.

Toegankelijk voor het bredere publiek
Minister van Justitie Koen Geens wil de rechtsbijstandverzekering toegankelijker maken voor het brede publiek. Een bijstandsverzekering houdt een rechtszaak betaalbaar, en de nieuwe fiscale stimulans moet meer Belgen ertoe aanzetten om dergelijke polis af te sluiten. Iedereen kan immers in aanraking komen met het gerecht, en kosten kunnen snel oplopen. Door een verzekering af te sluiten, zijn mensen gedekt voor de hoge factuur achteraf.

Belastingvoordeel
De nieuwe wet zorgt ervoor dat de premie voor rechtsbijstandsverzekering fiscaal aftrekbaar wordt. Elke Belgische belastingbetaler die een polis tot 310 euro afsluit, maakt dan aanspraak op een belastingvermindering tot  40% of maximaal 124 euro.
De wet is enkel geldig bij verzekeringen vanaf 13.000 euro in burgerlijke zaken, 13.500 euro in strafzaken en 6.750 euro in bouwgeschillen en echtscheidingen.

Vanaf 1 oktober
De wet is bevestigd en zal in werking treden vanaf 1 oktober 2019. Enkel de premies die u betaalt nadat de wet in werking treedt, zijn fiscaal aftrekbaar.

Wenst u meer informatie of wil u een rechtsbijstandverzekering afsluiten?
Neem dan contact op met uw makelaar, of stuur een mailtje naar verzekeringen@hillewaere.be.

 

Bron: Het Nieuwsblad.be, Door John Rasking, 21/07/2019

OFFERTE AUTOVERZEKERING