Vertrek nooit onvoorbereid op vakantie!

Vertrek nooit onvoorbereid op vakantie!

Zot doen op vakantie is goed, maar wees je bewust van de risico’s. Gisteren kon je op Joe FM tips horen van onze directeur Leen Verheyen wanneer je straks op vakantie vertrekt.

Tijdens de ochtendshow belden Sven Ornelis en Kürt Rogiers haar op naar aanleiding van enkele krantenartikelen over de vrijetijdsbesteding op vakantie. Wandelen, zwemmen of cultuur opsnuiven doen velen. Maar ook jetski of parasailen staat tegenwoordig op het programma. Sta er dan ook even bij stil wat er fout kan gaan en vooral of je goed verzekerd bent.

Audiofragment van “De Ochtend van Joe” op Joe FM

Ziekenfonds dekt niet meer alles
Mensen gaan er vanuit dat ze via het Belgisch ziekenfonds volledig gedekt zijn wanneer ze op vakantie een activiteit boeken. Wat velen niet weten is dat alle ziekenfondsen sinds 2017 een financiële rem hebben gezet op uitgaven in landen buiten de Europese gemeenschap. En bij een ongeval kan je dan snel voor een financiële verrassing staan.
Belgen kunnen op verschillende manieren verzeker zijn: via zijn ziekenkas, via een reisverzekering of zijn de kredietkaart. Vakantiegangers gaan er dus snel van uit dat ze goed steeds verzekerd zijn met een reisverzekering, maar een goede analyse is toch noodzakelijk.

Je verzekeringsmakelaar contacteren is het beste advies
Zelf kleine lettertjes lezen is niet nodig, want je kan beter advies inwinnen. En voor advies en de analyse van je verzekering is het belangrijk dat je een goede verzekeringsmakelaar onder de arm neemt. Je verzekeringsmakelaar analyseert je ziekenfonds met de bijhorende beperkingen of geeft advies over je kredietkaart verzekering. Wanneer je bijvoorbeeld een reis boekt met je kredietkaart, maar een activiteit zonder, is er ook geen dekking tijdens de activiteit. En wanneer je niet goed verzekerd bent, kan elke activiteit een financiële aderlating worden.

Vakantietips voor een vlot verloop
Leen gaf ook nog enkele andere tips voor op vakantie:
• Win ook apothekersadvies in voor medicatie en inentingen
• Sla voldoende water in wanneer je met wagen op vakantie gaat
• Neem foto’s van je bezittingen in geval van diefstal

Bereid je goed voor
Kürt Rogiers nam een hele mooie conclusie op het einde van het gesprek: “Vertrek niet onvoorbereid op vakantie. Kijk goed wat je daar doet en neem vooral geen onnodige risico’s. “

Heb je vragen over je reisverzekering?
Neem contact op met je verzekeringsmakelaar op het nummer +32 (0)14 55 10 11.

OFFERTE AUTOVERZEKERING