Flexibel verlonen in tijden van corona: liever wat extra gezondheid dan meer vakantiedagen

flexibel verlonen FB - Hillewaere Verzekeringen

Flexibel verlonen in tijden van corona: liever wat extra gezondheid dan meer vakantiedagen

Uit gegevens van HR-dienstverlener SD Worx blijkt dat wanneer werknemers, in het kader van flexibele verloningsplannen, een deel van hun loon zelf mogen toewijzen, ze steeds vaker kiezen voor een hospitalisatieverzekering en aanvullende gezondheidsverzekeringen. De interesse in extra vakantiedagen blijft groot, maar ging er in vergelijking toch sterk op achteruit. Gezien de afgelopen maanden komen deze resultaten natuurlijk niet echt als een verrassing. 

Hospitalisatieverzekering maakt grootste sprong vooruit

Vooral de hospitalisatieverzekering voor gezinsleden steeg het sterkst in de top 10 van gekozen voordelen. De leasefiets, fietsvergoedingen en de aanvullende gezondheidsverzekeringen komen hierna. Bijkomende vakantiedagen kregen dit jaar minder aandacht. 

Net geen kwart van de werknemers (24%) koos in 2020 voor deze extra verzekering. Een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Daarnaast wonnen ook de aanvullende gezondheidsverzekeringen zoals tandzorg, oogzorg, ambulante zorg en wachtpolis aan populariteit. In totaal kozen 4 op 10 werknemers in 2020 voor gezondheidsvoordelen via hun werkgever. In 2019 was dat nog maar 22%. Het thema gezondheid komt in de flexibele verloning zo bovenaan te staan, op dezelfde hoogte als pensioensparen en bijna gelijk met meer vakantiedagen. 

Minder belangstelling voor extra vakantiedagen

Die laatste, de extra vakantiedagen en al jarenlang de populairste keuze, waren in 2020 dus beduidend minder in trek. De reden? Gesloten grenzen, verplichte quarantaine of isolatie bij rode zones en tijdelijke werkloosheid. Waar vorig jaar nog 66% van de werknemers koos voor meer vakantie, was dit in 2020 nog slechts 48%. 

Daarnaast nemen ook het openbaar vervoer, de leasefiets en fietsvergoeding in belang toe. Toch behoudt de auto zijn plaats in de top 3. Deze zit namelijk vaak mee in de budgetcreatie, wat de keuzevrijheid en duurzaamheid verhoogt. Wie een wagen nodig heeft, kan dus kiezen voor een groenere wagen of eentje van een lager budget. En dat vrijgekomen budget kan dan op zijn beurt in andere flexibele voordelen geïnvesteerd worden. 

Het verloningspakket voor uw organisatie ook eens voorzien? Onze specialisten in bedrijfsverzekeringen komen graag eens bij u langs om de verschillende mogelijkheden te bespreken en u van professioneel advies te voorzien. Plan nu een afspraak in via 014 55 10 11 of mail naar verzekeringen@hillewaere.be. 

Originele bron: HR Square

OFFERTE AUTOVERZEKERING