3 op 4 bedrijven zal getroffen worden door cybercriminaliteit

3 op 4 bedrijven zal getroffen worden door cybercriminaliteit

Het Wereld Economisch Forum schat dat 74% van alle bedrijven wereldwijd tegen 2020 met cybercriminaliteit te maken zal krijgen. Het Vlaams beleidsplan cybersecurity zal dan ook niet alleen inzetten op versterking van het wetenschappelijk onderzoek, maar ook veel aandacht besteden aan Vlaamse bedrijven en de Vlaamse arbeidsmarkt.

 

Preventie is belangrijk, maar alles begint bij het correct inschatten en erkennen van het risico.
Hebt u al getest of uw bedrijf een cyberincident overleeft?

Onze CyberContract verzekering kan vele van deze risico’s dekken:
Winstverlies na netwerkonderbreking, Wedersamenstelling van digitale activa, Data-aansprakelijkheid en netwerkbeveiliging, Cyberafpersing, losgeld en cyberdiefstal, Reputatieschade en herstelkosten, Juridische kosten, …

 

Ook Vlaanderen heeft dit (eindelijk) begrepen en investeert vanaf nu jaarlijkse 20 miljoen euro in onderzoek, awareness en opleidingen rond cyberrisico’s !

In dit artikel op de site van Vlaio worden 3 grote cyberrisico’s voor Vlaamse bedrijven helder toegelicht & van commentaar voorzien door Kurt Callewaert (computerveiligheidsexpert Howest en projectleider ICI4.0).

Zijn conclusie is glashelder :

Ik raad bedrijven aan om een cyberverzekering te nemen. Een hacking kost gemiddeld 78.000 euro aan schade en omzetverlies. (Kurt Callewaert)

 

Lees heel het artikel van Vlaio hier : https://www.vlaio.be/nl/nieuws/de-3-grootste-cyberdreigingen-voor-bedrijven-en-wat-je-eraan-kan-doen

Meer info over een CyberContract verzekering, klik hier >>
OFFERTE AUTOVERZEKERING