Hillewaere Groep wordt exclusieve licentiehouder voor Christie's International Real Estate

29 jun. 2023
Algemeen, 
Pers & publiciteit
2000 X1127 lancering Christies062023 V3
We worden met Hillewaere Groep voor de komende 10 jaar de exclusieve licentiepartner van Christie's International Real Estate. Dit betekent dat we, als jarenlange gevestigde waarde in het residentieel vastgoed, als enige het exclusieve aanbod luxevastgoed op de Belgische markt mogen brengen onder het label Christie's International Real Estate. Tegelijkertijd krijgen we ook toegang tot het internationale netwerk van Christie's International Real Estate. Het in de VS gevestigde Christie's International Real Estate is aparte eigendom, maar strategisch verbonden met Christie's, de wereldleider op het gebied van kunst en luxe, bekend om zijn veilinghuis. Na de participatie van Rothschild & Co in 2021 via Five Arrows Principal Investments (FAPI) en de 9 overnames van verschillende verzekeringskantoren, is dit partnership de volgende grote stap in ons ambitieuze groeiverhaal als specialist in luxevastgoed en exclusieve verzekeringen.
Hillewaere Groep werd opgericht in 2002 door onze CEO Roel Druyts en we hebben de afgelopen jaren, zowel in de vastgoed- als verzekeringswereld, een stevige groei gekend. Als vastgoedmakelaar met een focus op het betere vastgoed hebben we vandaag zo'n 820 eigendommen in verkoop waarvan 120 eigendommen van 1 miljoen euro en hoger. Door onze recente overnames werd onze expertise in de verschillende verzekeringsniches bovendien alleen nog maar uitgebreid en verder gediversifieerd om aan de verschillende noden, zowel op professioneel als privévlak, tegemoet te komen. Daarbij zijn we intussen marktleider in België in het verzekeren van kunst en exclusieve wagens.

Perfecte match

Het nieuwe partnership met Christie's International Real Estate op vlak van luxevastgoed is de volgende stap in onze groeistrategie. De eerste contacten over een doorgedreven samenwerking dateren van 2020, maar kwamen pas vorig jaar in een echte stroomversnelling.

“Op het ogenblik van de eerste contacten lag onze groeifocus als bedrijf elders, zoals blijkt uit de recente overnames in onze verzekeringstak. Maar toch was toen al duidelijk dat we dezelfde taal spraken als het ging over de benadering van luxevastgoed. Daarom bleven we in contact en zijn we vorig jaar opnieuw rond de tafel gaan zitten. Onze niches, expertises en portefeuilles vullen elkaar perfect aan. Zij hebben een breed klantenbestand en uniek doelpubliek omdat zij van oorsprong een veilinghuis zijn. Wij hebben onze sterke reputatie opgebouwd en onze bestaande portefeuille op de (luxe)huizenmarkt in België de afgelopen jaren stelselmatig uitgebouwd waardoor we qua expertise, de manier van service verlenen aan kopers en verkopers en credibiliteit in de markt alles in huis hebben waar zij naar op zoek waren.” Roel Druyts, CEO Hillewaere Groep
Christie's International Real Estate heeft zich in de afgelopen 18 maanden snel uitgebreid door middel van nieuwe samenwerkingsverbanden met onafhankelijke makelaarskantoren over de hele wereld. Onlangs heeft het merk toonaangevende filialen gecontracteerd in Londen, Milaan, Venetië, de Italiaanse, Zwitserse en Franse Alpen, Malta, Estland, het Caribisch gebied en Japan. Christie's International Real Estate heeft ook filialen toegevoegd in Amerikaanse topmarkten, waaronder Los Angeles, het San Fransisco Bay-gebied, Miami en Chicago. Als kers op de taart komt daar nu ons land bij dankzij deze samenwerking. Dit betekent dat Christie's International Real Estate intussen actief is in bijna 50 landen en regio's.

Concreet betekent dit partnership dat we met Hillewaere Groep als enige Belgische vastgoedmakelaar exclusieve residentiële eigendommen onder het Christie's International Real Estate label kunnen verkopen en dat elk pand boven 1 miljoen euro in onze portefeuille onder die noemer wordt verkocht. Daarenboven creëert het partnership niet alleen internationale toegang tot de panden die in ons land te koop staan, maar ook tot het volledige internationale netwerk van potentiële kopers verspreid over al die landen. Al deze panden zullen via ons te koop zijn in België en dit zowel online als in de fysieke kantoren.
“Onze focus op luxevastgoed, onze klantgerichte benadering en de expertise van onze medewerkers zorgt ervoor dat mensen weten dat ze bij ons aan het juiste adres zijn om hun luxepand in vertrouwen te kopen of te verkopen. Zo hebben we jaar na jaar onze portefeuille mooi uitgebouwd. Dit partnership en de licentie bevestigen voor ons dat we de zaken juist aanpakken, maar zal ons ook verder helpen om onze positie in de Belgische luxevastgoedmarkt nog te versterken.” Bart Van Delm, Algemeen Directeur Hillewaere Vastgoed
“Roel en Bart hebben een uitzonderlijke vastgoedmakelaardij opgebouwd die gericht is op relaties, innovatie en ongeëvenaarde service, allemaal waarden die Christie's International Real Estate deelt. We zijn verheugd hen aan boord te hebben als onze exclusieve Belgische partner en we kijken ernaar uit hun groei te ondersteunen terwijl we onze expansie in West-Europa voortzetten.” Helena de Forton, Managing Director, head of Europe, Middle East and Africa (EMEA) and Asia-Pasific (APAC) for Christie's International Real Estate

Uitbreiding naar de kust en de hoofdstad

Vandaag zijn we met Hillewaere Groep nog niet actief in Brussel en Knokke en zelfs bij uitbreiding de ganse kust. Door de samenwerking met Christie's International Real Estate komt daar nu verandering in. In de loop van de volgende twee jaren ambiëren we met het Christie's International Real Estate label fysieke aanwezigheid in zowel Brussel als Knokke. In Knokke zullen we wellicht een lokaal partnership afsluiten, voor Brussel bekijken we samen met Christie's de mogelijkheden om de makelaardij in het Brusselse veilinghuis onder te brengen.

“Vandaag zijn de kust en Brussel voor ons nog grotendeels onbekend gebied. Vanuit onze historiek is onze Vlaamse groei gestart in de provincie Antwerpen, waarna de andere Vlaamse provincies gevolgd zijn. Maar met dit nieuwe partnership lijkt ons de uitbreiding naar Brussel en Knokke met eigen vestigingen meer dan ooit een logische stap in het groeiverhaal van Hillewaere. Vanuit Brussel kunnen we logischerwijze ook de Franstalige markt bedienen, dus ook richting Wallonië.” Roel Druyts, CEO Hillewaere Groep
We staan met Hillewaere Vastgoed algemeen gekend voor het meer luxueuze vastgoed en hebben een team van medewerkers waarvan 8 makelaars zich specialiseren in de exclusieve high-end panden van 1 miljoen euro en meer. Dit vereist namelijk een specifieke aanpak en kennis. Ook de combinatie van vastgoed en verzekeringen in eigen huis zien we als een groot voordeel. Onze klant kan namelijk naast de aankoop van zijn pand ook meteen bij ons op zoek naar de meest geschikte verzekering voor zijn woning en bij uitbreiding inboedel, kunst, etc.

De markt van het luxevastgoed doet het nog steeds goed. Ook in 2022 was er sprake van een recordverkoop van miljoenenpanden in ons land. 12 procent meer ten opzichte van 2021 en goed voor een totaal van 1.927 panden. De inflatie zit hier voor iets tussen waardoor sommige panden ineens de kaap van 1 miljoen euro bereiken. Maar ook in onze eigen cijfers zien we een sterke stijging. Zo hebben we de eerste 5 maanden van 2023 al de helft van het totale aantal verkochte miljoenenpanden van 2022 verkocht.

Dit bericht werd opgepikt door de pers, onder andere door:

Gerelateerde artikelen

Header hillewaere on tour

Hillewaere On Tour brengt missie, opleiding en focus op welzijn naar alle kantoren

Algemeen, 
Pers & publiciteit
Om onze groei te vieren en onze medewerkers te belonen voor alle inspanningen, trokken we vorige week met Hillewaere ‘on tour’. Door de vele overnames van de voorbije maanden, groeide ons personeelsbestand in geen tijd uit tot maar liefst 200 medewerkers. Om van hen één ploeg te smeden die dezelfde missie en visie onderschrijft, kregen al onze kantoren bezoek van onze ‘gewrapte Hillewaere bus’.
Hillewaere Dock3 85 min

Ons Hillewaere feest: the aftermovie

Algemeen

Dit was ons Hillewaere feest. Een schitterende avond tijdens welke we samen reflecteerden over waar we vandaag staan en hoe we ons toekomstbeeld zien. Om nadien uiteraard ook een fantastisch feestje te bouwen met ons Hillewaerdig topteam. De toekomst creëren door hem zelf uit te vinden, dat is #helemaalhillewaere. Let's redefine brokerage.

DSC 2423 Edit

Hillewaere Verzekeringen verhuist naar nieuw kantoor in Genk

Algemeen, 
Pers & publiciteit
Hillewaere Verzekeringen Genk verhuist naar de Jaarbeurslaan op een strategische locatie waar meerdere bedrijven huizen. Sinds 2021 zijn we met Hillewaere Verzekeringen actief vanuit Genk door de overname van Duwel & Partners die voorheen onder die naam terug te vinden was aan de Pastoor Raymaekerstraat. Het gebouw is ontworpen met het oog op duurzaamheid met energiezuinige systemen en veel natuurlijke lichtinval die bijdraagt aan een gezonde werkomgeving voor de medewerkers. ​Kantoor Genk komt hiermee onder de vleugels van ons Hasseltse kantoor en bouwt zo meteen de regionale Limburgse hub mee uit.