Hillewaere Groep zet expansie in Vlaanderen verder

18 jan. 2023
Algemeen, 
Pers & publiciteit
Hillewaere Groep zet expansie in Vlaanderen verder

We nemen met Hillewaere Groep de 2 Antwerpse verzekeringskantoren ICS Verzekeringen uit Schilde en DOM nv uit Kontich over. Dankzij deze overnames vergroten we onze voetafdruk in Vlaanderen en Brussel, breiden we onze expertise uit en brengen we het aantal locaties op 20. "Door inzet van technologie, kunnen wij de nabijheid tot en het persoonlijk contact met onze klanten in onze dienstverlening beter dan ooit waarmaken en hen een hedendaagse klantervaring bieden. Overnames maken het mogelijk die technologie schaalbaar in te zetten", duidt Roel Druyts, onze CEO. We krijgen er met Hillewaere Groep zo 25 medewerkers bij en vergroten onze omzet met 3 miljoen euro tot 27 miljoen euro. De bestuurders binnen de overgenomen kantoren worden vennoot binnen de Hillewaere Groep en bouwen zo ook mee verder aan ons groeiverhaal.


We zijn met Hillewaere Groep, actief in verzekeringen, vastgoed en hypotheken, onder impuls van onze CEO en oprichter Roel Druyts bezig met een consolidatie van de markt. Dankzij de financiële inbreng van Five Arrows Principal, een investeringspoot van Rothschild & Co, namen we in maart vorig jaar al 7 verzekeringskantoren over. Die liggen strategisch verspreid in Vlaanderen en Brussel: De Clercq-Verstichel Verzekeringsmakelaars uit Gent, Lesseliers & Co uit Antwerpen, Fav&Co uit Brussel, Groep NBA Verzekeringsmakelaars uit Kortrijk, T&T Quirynen uit Kapellen, het Hasseltse Nelissen Verzekeringen en het Genkse Duwel & Partners.

Volgende stap in consolidatie

Met de eerste overnameronde mikten we op een geografische spreiding om onze landelijke ambitie duidelijk te maken. Met de overname van ICS Verzekeringen en DOM nv zetten we de volgende stap in het consolidatieproces en kijken we welke partners ons inhoudelijk verder kunnen versterken.

“Met ICS Verzekeringen halen we met Nick (38) en Ken Heuring (42) ook opnieuw jonge zaakvoerders aan boord. De broers groeiden dankzij vader Frank, oprichter van het bedrijf en tevens jarenlang departementshoofd van de verzekeringsopleiding aan de Karel De Grote hogeschool, letterlijk op binnen de verzekeringswereld. Dat toont aan dat we een dynamisch bedrijf aan het bouwen zijn met een langetermijnvisie.” Roel Druyts, CEO Hillewaere Groep

ICS Verzekeringen zet onder meer in op een high-end particuliere markt, KMO’s en zelfstandige ondernemers in Schilde en omgeving, waar we zelf ook al sterk vertegenwoordigd zijn. Samen met de expertise van Lesseliers & Co en T&T Quirynen, die in de onmiddellijke omgeving gevestigd zijn, vormen we zo een sterke speler met een groot marktaandeel in de Noord-Antwerpse verzekeringsmarkt.

“Het IT-project dat Hillewaere aan het uitrollen is binnen de verschillende entiteiten van de groep heeft ons volledig overtuigd. We hebben nog bij geen enkel andere partij in de markt een dergelijke innovatieve visie gezien. We zijn ervan overtuigd dat dit de groep een langdurig strategisch voordeel op de concurrentie zal bezorgen. Een ontwikkeling van die omvang kan een individuele makelaar onmogelijk zelf realiseren.” Ken Heuring van ICS Verzekeringen

Innovatieve spelers

We haalden DOM nv uit Kontich doelbewust binnen omwille van hun kennis en expertise in cyberrisk-verzekeringen en het hele spectrum van fiscale en niet-fiscale pensioensopbouw voor zelfstandigen en Employee Benefits. DOM nv bouwde hierin de voorbije jaren een stevige reputatie op, zowel qua kennis als in de manier waarop klanten worden opgevolgd. Zaakvoerder Maarten Dom is ook de bedenker van het softwareplatform e-GOR dat meermaals werd bekroond als ‘leader in Life’ en wordt vandaag door tal van makelaars gebruikt om klanten te begeleiden inzake pensioen- en vermogensopbouw. Recent werd het bedrijf achter e-GOR verkocht aan Portima, marktleider in CRM-software voor verzekeringsmakelaars.

Maarten en zijn zus Katrien zijn échte specialisten in hun vakgebied. Door een centraal team ‘Leven’ op te zetten kunnen we verder inzetten op het delen van kennis binnen het Hillewaere netwerk en expertises in de diepte benutten. En daar plukken onze klanten op hun beurt mee de vruchten van. Bovendien brengt Maarten – als bedenker van een succesvol softwareplatform - ook heel wat kennis mee voor het technologische pad dat wij inslaan.” Roel Druyts, CEO Hillewaere Groep

“De verzekeringsmarkt wordt steeds complexer en het is onmogelijk om alle competenties in een kleiner verzekeringskantoor te verzamelen. Met Hillewaere kiezen we zeer bewust voor schaalgrootte én innovatie. Met DOM hebben wij ook steeds ingezet op IT als sleutel om onze klanten toegevoegde waarde te kunnen bieden. Dankzij de financiële slagkracht van Hillewaere als partner kunnen we hiermee enkele versnellingen hoger schakelen.” - Maarten Dom van DOM NV

Omzet verdubbelen

De bedoeling is om het versnipperde landschap van verzekerings- en vastgoedmakelaardij verder te consolideren in 2023. In totaal tellen we vandaag 230 medewerkers en een omzet van 27 miljoen euro. Het is onze ambitie om de omzet in 2023 nogmaals met 20 tot 25 miljoen euro te verhogen, wat opnieuw een verdubbeling van de omvang betekent.

We stellen vast dat er veel interesse is in ons unieke partnermodel waarbij de bestuurders van de overgenomen kantoren vennoot worden binnen de Hillewaere Groep. Dit biedt voordelen: enerzijds kunnen ondernemende verzekeringsmakelaars profiteren van de voordelen van een grote groep, anderzijds kunnen zij blijven ondernemen en hun teams zelf aansturen. Er is dus nog veel ruimte voor groei.” - Roel Druyts, CEO Hillewaere Groep


Dit bericht werd opgepikt door de pers, onder andere door:

Gerelateerde artikelen

Header hillewaere on tour

Hillewaere On Tour brengt missie, opleiding en focus op welzijn naar alle kantoren

Algemeen, 
Pers & publiciteit
Om onze groei te vieren en onze medewerkers te belonen voor alle inspanningen, trokken we vorige week met Hillewaere ‘on tour’. Door de vele overnames van de voorbije maanden, groeide ons personeelsbestand in geen tijd uit tot maar liefst 200 medewerkers. Om van hen één ploeg te smeden die dezelfde missie en visie onderschrijft, kregen al onze kantoren bezoek van onze ‘gewrapte Hillewaere bus’.
2000 X1127 lancering Christies062023 V3

Hillewaere Groep wordt exclusieve licentiehouder voor Christie's International Real Estate

Algemeen, 
Pers & publiciteit
We worden met Hillewaere Groep voor de komende 10 jaar de exclusieve licentiepartner van Christie's International Real Estate. Dit betekent dat we, als jarenlange gevestigde waarde in het residentieel vastgoed, als enige het exclusieve aanbod luxevastgoed op de Belgische markt mogen brengen onder het label Christie's International Real Estate. Tegelijkertijd krijgen we ook toegang tot het internationale netwerk van Christie's International Real Estate. 
Hillewaere Dock3 85 min

Ons Hillewaere feest: the aftermovie

Algemeen

Dit was ons Hillewaere feest. Een schitterende avond tijdens welke we samen reflecteerden over waar we vandaag staan en hoe we ons toekomstbeeld zien. Om nadien uiteraard ook een fantastisch feestje te bouwen met ons Hillewaerdig topteam. De toekomst creëren door hem zelf uit te vinden, dat is #helemaalhillewaere. Let's redefine brokerage.