Rotschild & Co neemt meerderheidsbelang in Hillewaere Groep

03 feb. 2021
Algemeen, 
Pers & publiciteit
Hillewaere Rothschild

Zakenbank Rothschild & Co neemt een meerderheidsbelang in Hillewaere Groep. Beide partijen hebben daarover zopas een overeenkomst gesloten. Concreet stapt Rothschild & Co in het kapitaal van de Antwerpse vastgoed- en verzekeringsspecialist via Five Arrows Principal Investments (FAPI). Met de investering wil FAPI verder groeien in de Europese verzekerings- en vastgoedsector. De leiding van Hillewaere Groep blijft in handen van CEO en oprichter Roel Druyts.

De Hillewaere Groep koestert al enige tijd plannen om zowel in de vastgoed- als de verzekeringsmakelaardij in het hele land actief te worden. Zo opende het bedrijf recent nog twee nieuwe kantoren in Gent en Hasselt. Met Five Arrows Principal Investments (FAPI) als partner kan het uitbreidingsproces een flinke versnelling hoger schakelen.

“Dankzij de inzet van nieuwe technologieën, het opstarten van nieuwe activiteiten zoals interieur- en verbouwingsadvies én de ongelooflijke drive van onze medewerkers zijn we er de voorbije jaren in geslaagd om een stevige groeispurt te trekken. En dit zowel in onze vastgoed-, als in onze verzekerings- én hypotheektak. Dat is niet onopgemerkt gebleven en heeft de aandacht getrokken van Rothschild & Co. Via FAPI stapt het nu in ons kapitaal", aldus Roel Druyts, CEO en oprichter Hillewaere Groep.

Over de omvang van de transactie wordt vooralsnog niet gecommuniceerd. Wel is duidelijk dat Five Arrows Principal Investments een meerderheidsbelang neemt in Hillewaere Groep. CEO Roel Druyts behoudt een belang en blijft de dagelijkse en operationele leiding op zich nemen. Ook aan de managementstructuur wordt niet geraakt.

Ambitie

Five Arrows Principal Investments wil met de Hillewaere Groep eenzelfde succesverhaal schrijven zoals het voorheen al deed in Nederland met de Heilbron Groep. Deze Nederlandse financiële dienstverlener is in vier jaar tijd gegroeid naar 750 medewerkers en zag haar omzet tegelijk verzevenvoudigen naar 110 miljoen euro. De Heilbron Groep is momenteel de nummer 3 in de Nederlandse markt van onafhankelijke tussenpersonen. Eerder participeerde FAPI ook al in Voogd & Voogd, het grootste volmachtbedrijf van Nederland.

“In Hillewaere onder de leiding van Roel Druyts zien wij een bedrijf dat de potentie heeft een stempel te drukken op de Belgische verzekeringsbranche en vastgoedmakelaardij. Dit op een eenduidige wijze als haar zuster in Nederland, de Heilbron Groep", verklaart Marco Gregoor, namens Five Arrows Principal Investments.

Met de participatie in Hillewaere Groep heeft FAPI alvast de ambitie om straks tot de top-10 in de Belgische verzekeringsmarkt te behoren en streeft het daarmee naar een landelijke dekking van de activiteiten. Ook voor de vastgoedactiviteiten is het de ambitie om één van de belangrijkste spelers op de Belgische markt te worden.

Consolidatie

Verzekeringsmakelaars nemen in België een belangrijke plaats in de distributie van verzekeringen in, met in totaliteit 15 miljard euro premieomzet per jaar. Dat komt ongeveer overeen met de helft van de totale verzekeringsmarkt. Met meer dan 6.700 erkende makelaarskantoren is de deze markt bijzonder gefragmenteerd te noemen. Hillewaere Groep wil een belangrijke rol spelen in de consolidatie van deze markt.

“De verzekeringsbranche staat vandaag voor een aantal cruciale uitdagingen. En daarbij draait alles om toegevoegde waarde. Zowel naar de klant toe, als naar de medewerkers. Denk maar aan administratieve vereenvoudiging, specialisaties én eigen productontwikkeling op maat. Bij Hillewaere Groep doen we dit al jaren via eigen volmachtproducten voor exclusieve wagens, woningen, kunst en yachten. Maar ook op het vlak van digitale dienstverlening is er duidelijk nood aan toegevoegde waarde. Zeker nu we steeds meer opschuiven richting online distributie van verzekeringsoplossingen. Die bedraagt vandaag in België minder dan 5% van het verkochte volume, maar in Nederland is dat al ruim 60%, wanneer het gaat om particuliere verzekeringspolissen. Al deze evoluties vergen schaalgrootte en dus belangrijke investeringen. Daarom is het goed om een sterke financiële partij naast je te hebben", zo stelt Druyts.

Ook de vastgoedsector telt nog zeer veel kleine, lokale spelers en enkele franchise formules. Hillewaere Groep stelt al enkele jaren vast dat meeste van deze vastgoedspelers perfect inwisselbaar zijn en vaak aan slagkracht missen om hun dienstverlening naar een hoger niveau te tillen, onder andere door meer beleving te introduceren in hun kantoren, maar ook IT- systemen om de markt in kaart te brengen, performante leadgeneratie zodat makelaars beter weten wie wil kopen en verkopen en marketing automation. Ook in deze markt heeft Hillewaere Groep consolidatie voor ogen.


Dit bericht werd opgepikt door de pers, onder andere door:

Gerelateerde artikelen

Header hillewaere on tour

Hillewaere On Tour brengt missie, opleiding en focus op welzijn naar alle kantoren

Algemeen, 
Pers & publiciteit
Om onze groei te vieren en onze medewerkers te belonen voor alle inspanningen, trokken we vorige week met Hillewaere ‘on tour’. Door de vele overnames van de voorbije maanden, groeide ons personeelsbestand in geen tijd uit tot maar liefst 200 medewerkers. Om van hen één ploeg te smeden die dezelfde missie en visie onderschrijft, kregen al onze kantoren bezoek van onze ‘gewrapte Hillewaere bus’.
2000 X1127 lancering Christies062023 V3

Hillewaere Groep wordt exclusieve licentiehouder voor Christie's International Real Estate

Algemeen, 
Pers & publiciteit
We worden met Hillewaere Groep voor de komende 10 jaar de exclusieve licentiepartner van Christie's International Real Estate. Dit betekent dat we, als jarenlange gevestigde waarde in het residentieel vastgoed, als enige het exclusieve aanbod luxevastgoed op de Belgische markt mogen brengen onder het label Christie's International Real Estate. Tegelijkertijd krijgen we ook toegang tot het internationale netwerk van Christie's International Real Estate. 
Hillewaere Dock3 85 min

Ons Hillewaere feest: the aftermovie

Algemeen

Dit was ons Hillewaere feest. Een schitterende avond tijdens welke we samen reflecteerden over waar we vandaag staan en hoe we ons toekomstbeeld zien. Om nadien uiteraard ook een fantastisch feestje te bouwen met ons Hillewaerdig topteam. De toekomst creëren door hem zelf uit te vinden, dat is #helemaalhillewaere. Let's redefine brokerage.